З 2004 року працює методична група. Створена вона з метою екологічного виховання дітей. Використовуючи заняття, вистави, екскурсії фахівці водоканалу знайомлять школярів та молодь нашого міста з проблемами водних джерел. Обговорюємо екологічні проблеми на заняттях-бесідах, брейн-рингах, презентаціях. Святкуємо Всесвітній день Води 22 березня, день Південного Бугу – 22 травня.

Сьогодні є актуальним вислів Оскара Уайльда „Найпрекрасніше в природі - відсутність людини”. Якщо деякі природні ресурси можна замінити альтернативними видами то воду замінити ми не зможемо нічим, тому маємо берегти водні об'єкти.

Наше підприємство проводить безперервний конкурс "Діти про воду". За період існування групи на конкурс надійшло 4 302 робіт, в яких учні відобразили власне бачення світу та водних проблем. Роботи своєрідні, цікаві, змістовні та оригінальні. Дитяча творчість представлена: віршами, казками, оповіданнями, малюнками, аплікаціями, ліпленням, бісероплетінням. Є вироби, що виготовлені з відпрацьованих, непотрібних матеріалів. Діти за гарні роботи отримують призи. Дитячі роботи зведені в каталог.

За період роботи групи проведено:

Підприємство „Вінницяоблводоканал” видає журнал „Подорож у світ води”. Наша серія журналів створюється як додатковий матеріал із цікавою, захоплюючою інформацією, а також представляє роботи переможців конкурсу. На даний час видано 19 журналів.

Буде чиста ВОДА  - буде і щасливе життя!