Рівень кваліфікації фахівців лабораторії та точність результатів вимірювань перевіряється через МПР ( міжлабораторне порівняння результатів вимірювань). Під час перевірки уповноважений провайдер надає зразки води всім лабораторіям, що приймають участь в МПР для визначення концентрацій розчинених речовин. Лабораторії надсилають свої результати провайдеру, який розраховує їх точність, що дозволяє оцінити рівень кваліфікації лабораторії..

Хіміко-бактеріологічна лабораторія КП “Вінницяоблводоканал” на добровільній основі приймає участь в програмах МПР кілька разів на рік. Протягом 2022 року лабораторія планує прийняти участь в 4 раундах перевірки кваліфікації.

Перший з МПР, запланованих на поточний рік, відбувся я в лютому за програмою “Фізико- хімічні показники стічної води. Перевірка кваліфікації РТ.UA.4.1.2017. Раунд 6”

В цьому раунді прийняли участь 22 лабораторії України. Провайдер ТОВ «Метролоджі сервіс» запропонував учасникам оцінити достовірність (точність) результатів випробувань по наступним показникам: нітрити, хлориди, нітрати, фосфати, завислі речовини, загальне залізо.

Хіміко-бактеріологічна лабораторія КП “Вінницяоблводоканал” прийняла участь в МПР по всіх запропонованих показниках і в черговий раз отримала Сертифікат про підтвердження технічної компетентності.

sertif2019uk sertif2019uk