24 квітня на базі КП “Вінницяобводоканал” було проведено показове спеціальне об’єктове навчання на тему: “Організація захисту робітників, службовців та населення при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру і ліквідація їх наслідків на хімічно-небезпечному об’єкті КП «Вінницяоблводоканал».

Метою навчання був обмін досвідом для забезпечення єдиного підходу до організації підготовки і проведення спеціального об’єктового навчання з питань цивільного захисту, передача досвіду практичної роботи в умовах надзвичайної ситуації членам комісії з питань надзвичайних ситуацій, евакуаційної комісії, штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

У показових спеціальних об’єктових навчаннях взяли участь представники: апарату ДСНС України, Вінницької обласної державної адміністрації, ГУ ДСНС України у Вінницькій області, Інституту державного управління у сфері цивільного захисту, навчально-методичних центрів цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Вінницької, Кіровоградської, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей.

Працівники КП “Вінницяоблводоканал” набули практичні навички дій в екстремальних ситуаціях, у роботі на техніці, засобах зв’язку, що знаходяться на нашому балансі, здобули навички надання домедичної допомоги потерпілим, користування індивідуальними засобами захисту.

Було організовано 8 навчальних місць з використанням агрегату резервного електроживлення, засобів малої механізації, домедичної допомоги та пожежогасіння, також була задіяна спеціалізована техніка.