podzagolovok1

Додаткові заходи з очищення і знезараження питної води у зв’язку з запровадженням карантину НЕ ПОТРІБНІ.

Відповідно до інформації Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) стосовно питної води, коронавірус COVID-19 у воді не живе та легко піддається окисленню https://www.who.int/publications-detail/water-sanitation-hygiene-and-waste-management-for-covid-19

 

Дезінфекція на етапі водопідготовки знищує будь-які віруси. Водопровідна вода з легким присмаком та ароматом хлору – це гарантовано безпечна вода! Якщо вам не подобається запах і присмак хлору, його легко можна позбутись, якщо набрати воду в певну ємність і дати їй трошки відстоятись.  Наразі, в лабораторії Вінницяоблводоканалу – як і завжди – ми прискіпливо вивчаємо кожну пробу води, які щоденно відбираються на виході з наших водопровідних станцій. Ми цілодобово дбаємо, щоб у своїх домівках вінниччани мали гарантовано безпечну питну воду. 

Чи треба купувати бутильовану воду або зберігати питну воду про запас?
Наразі немає жодних підстав думати, що запровадження карантинних заходів у місті хоч якимось чином вплине на надійне та безперебійне постачання води в домівки вінниччан. Вінницяоблводоканал готує чисту та безпечну питну воду 24 години на добу 7 днів на тиждень, незважаючи ні на що.
 
Чи можна заразитися COVID-19 через стічні води чи каналізацію?
ВООЗ зазначає, що "на сьогодні немає жодних доказів того, що вірус COVID-19 передається через каналізаційні системи, з очищенням стічних вод або без них". Таку ж позицію озвучив Федеральний інститут безпеки та
гігієни праці Німеччини (BAuA); «Передача віруса COVID-19 через каналізаційні мережі малоймовірна, адже основним джерелом передачі є повітряно-крапельний шлях через дихальні шляхи або через руки, що контактують зі слизовою оболонкою носа, рота чи кон’юнктиви».

Все буде добре. Мийте руки та зберігайте спокій!