53-72-18 - аварійно-диспетчерська служба, 0800-754-044 - колцентр, 
67-03-12 - приймальня,  сайт: www.vinvk.com.ua, е-mail:office@vinvk.com.ua
Telegram-канал: t.me/vinvoda_info

Під час карантинних заходів рівень засміченості каналізаційних колодязів зріз на 30%. За мунулий тиждень працівниками КП “Вінницяоблводоканал” було ліквідовано 95 аварійних засмічень та виконано 300 ремонтно-профілактичних робіт у каналізаційних колодязях. Причиною збільшення засміченості, у більшості випадків, є порушення споживачами правил користування каналізацією.

На жаль, мешканці міста часто використовують унітаз в якості смітника. Харчові та побутові відходи, які потрапляють в каналізацію, можуть зупинити роботу як внутрішньобудинкових систем, так і роботу мереж водовідведення. Під час карантинних заходів працівники КП “Вінницяоблводоканал” почали знаходити нові “знахідки”: використані медичні маски, рукавички та інші засоби індивідуального захисту. Крім того, сміття, яке потрапляє до головних каналізаційних насосних станцій (далі - КНС), значно ускладнює роботу обладнання та персоналу.

Начальник КНС Юрій Стукаленко зазначає, що рівень стоків на КНС, що обслуговують саме житлові будинки, збільшився на 50-60 м. куб. на добу.

Треба пам`ятати, що каналізаційна система не розрахована на утилізацію сміття і викидати в неї тверді побутові відходи категорично заборонено!

Що не можна викидати у каналізацію:

  1.  Засоби особистої гігієни, в тому числі памперси, гігієнічні прокладки, вологі серветки тощо;
  2.  Використаний наповнювач для туалету домашніх тваринок;
  3.  Ганчірки, мочалки, губки для миття посуду;
  4.  Поліетиленові пакети, залишки від упаковки продуктів;
  5.  Залишки їжі: кістки від риби та м`яса, залишки жиру, зіпсовані овочі та фрукти, огризки, кісточки від вишні та інших плодів, шкірку від кавунів та динь тощо;
  6.  Жувальні гумки, зубну нитку, пластир тощо;
  7.  Мертвих акваріумних рибок, пацюків, хом`ячків тощо;
  8.  Предмети з пластику, скла, металу;
  9.  Будівельне сміття.

Вінницяоблводоканал закликає мешканців не скидати сміття до каналізації, адже це ставить під загрозу роботу системи водовідведення міста та чистоту навколишнього середовища.

Будні підприємства

Подачa показників лічильників

Малюнки дітей

На сайті 57 гостей та 0 користувачів