53-72-18 - аварійно-диспетчерська служба, 0800-754-044 - колцентр, 
67-03-12 - приймальня,  сайт: www.vinvk.com.ua, е-mail:office@vinvk.com.ua
Telegram-канал: t.me/vinvoda_info

Під час карантинних заходів рівень засміченості каналізаційних колодязів зріз на 30%. За мунулий тиждень працівниками КП “Вінницяоблводоканал” було ліквідовано 95 аварійних засмічень та виконано 300 ремонтно-профілактичних робіт у каналізаційних колодязях. Причиною збільшення засміченості, у більшості випадків, є порушення споживачами правил користування каналізацією.

На жаль, мешканці міста часто використовують унітаз в якості смітника. Харчові та побутові відходи, які потрапляють в каналізацію, можуть зупинити роботу як внутрішньобудинкових систем, так і роботу мереж водовідведення. Під час карантинних заходів працівники КП “Вінницяоблводоканал” почали знаходити нові “знахідки”: використані медичні маски, рукавички та інші засоби індивідуального захисту. Крім того, сміття, яке потрапляє до головних каналізаційних насосних станцій (далі - КНС), значно ускладнює роботу обладнання та персоналу.

Начальник КНС Юрій Стукаленко зазначає, що рівень стоків на КНС, що обслуговують саме житлові будинки, збільшився на 50-60 м. куб. на добу.

Треба пам`ятати, що каналізаційна система не розрахована на утилізацію сміття і викидати в неї тверді побутові відходи категорично заборонено!

Що не можна викидати у каналізацію:

  1.  Засоби особистої гігієни, в тому числі памперси, гігієнічні прокладки, вологі серветки тощо;
  2.  Використаний наповнювач для туалету домашніх тваринок;
  3.  Ганчірки, мочалки, губки для миття посуду;
  4.  Поліетиленові пакети, залишки від упаковки продуктів;
  5.  Залишки їжі: кістки від риби та м`яса, залишки жиру, зіпсовані овочі та фрукти, огризки, кісточки від вишні та інших плодів, шкірку від кавунів та динь тощо;
  6.  Жувальні гумки, зубну нитку, пластир тощо;
  7.  Мертвих акваріумних рибок, пацюків, хом`ячків тощо;
  8.  Предмети з пластику, скла, металу;
  9.  Будівельне сміття.

Вінницяоблводоканал закликає мешканців не скидати сміття до каналізації, адже це ставить під загрозу роботу системи водовідведення міста та чистоту навколишнього середовища.

Малюнки дітей

На сайті 27 гостей та 0 користувачів